KarlovyVaryDnes.cz
KarlovyVaryDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Karlovy Vary a Karlovarský kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Karlovy Vary a Karlovarský kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Karlovy Vary a Karlovarský kraj |

Chovatel na Chebsku našel desítky mrtvých ovcí, zřejmě je roztrhali vlci

19. 4. 2024 | Vlčí smečka napadla chov ovcí v Paliči u Lipové na Chebsku. Soukromý chovatel po jejich útoku sčítá škody. Přišel asi o čtvrtinu chovu, na dvacet zvířat vlci zardousili a pokousali, další ovce se utopily na útěku v rybníce, který slouží jako napajedlo. Několik ovcí sice útok přežilo, otázkou ale zůstává, zda je nebude muset chovatel ještě utratit.

Neprodávejte je, apeluje petice za zachování posledních městských lázní

19. 4. 2024 | Zachránit poslední výspu tradičního lázeňství v Karlových Varech. Takový je apel iniciátorů petice k budoucnosti Alžbětiných lázní. Jejím cílem je vyvolat k této otázce referendum. Záměrem je zachovat současný stav, tedy provozovat lázně pod hlavičkou města. To má ovšem v plánu budovu prodat.

Mariánské Lázně chtějí vybudovat balneologický park v Pottově údolí

18. 4. 2024 | Pítka s minerální vodou, jezírka určená ke svlažení, potůčky k namáčení nohou či rukou, tůňky různých velikostí nebo relaxační prvky, jako je například Kneippův chodník, sedátka či lehátka. Vše v přírodním kameni a dřevu, odolné vůči opotřebení i vandalům. Tak nějak by mohl vypadat balneologický park v jižní části Pottově údolí v Mariánských Lázních, o jehož vybudování město uvažuje.

Depo úzkorozchodné dráhy Kateřina v rezervaci Soos je kulturní památkou

18. 4. 2024 | Už jen několik dnů a technický unikát, úzkorozchodná drážka Kateřina v sousedství přírodní rezervace Soos na Chebsku, se po zimní přestávce a jarní údržbě znovu rozjede. Letošní sezona však bude trochu jiná, než ty předcházející. Objekt depa na Kateřině, který sloužil jako zázemí pro lokomotivy obsluhující místní jílové a pískové lomy, se stal kulturní památkou.

Parkoviště v kraji jsou plná, opět se mluví o stavbě parkovacích domů

18. 4. 2024 | Až 250 vozidel by mohl pojmout chystaný parkovací dům u karlovarské Galerie umění. Jeho výstavba by pomohla vyřešit parkování na hraně lázeňského území města. S obdobnými problémy se ovšem potýkají radnice všech sídel v kraji. O výstavbě parkovacího domu se například dlouhé roky mluví v Chebu.

Minulou rekonstrukci stadionu zfušovali, zjistily Vary a podají trestní oznámení

17. 4. 2024 | Trestní oznámení se rozhodl podat karlovarský magistrát na neznámého pachatele kvůli někdejším opravám stadionu AC Start v Karlových Varech - Tuhnicích, který se v současné době znovu rekonstruuje. Podle radnice totiž vyšlo najevo, že práce při předchozí opravě před dvaceti lety, na niž město přispělo dotací, nebyly odvedeny tak, jak měly.

Známá mu nechtěla dát pervitin na dluh, ubil ji tyčí. Recidivista dostal 22 let

17. 4. 2024 | Bartolomej Horváth si už odseděl 14 let za pokus o vraždu starší ženy na Sokolovsku. Nyní mu soud vyměřil výjimečný trest v délce 22 let za vraždu dvaačtyřicetileté známé, kterou loni v únoru ubil kvůli pervitinu tyčí. Devětačtyřicetiletý recidivista se k vraždě přiznal, trest se mu ale zdá přísný, proto se odvolal.

Internetu navzdory. Stále prodává hudebniny v otcově kamenné prodejně

17. 4. 2024 | Už přes třicet let pro muzikanty a milovníky hudebních nástrojů funguje karlovarský obchod Roberta Koryčánka – Roko Music Instruments. Přestože se trendy a požadavky hudebníků mění a do poptávky promluvil internet, majitel obchodu věří, že jeho práce má smysl. Zároveň chce udržet rodinnou tradici, neboť obchod založil jeho otec.

Dřina, ale i pády. Holky se zbláznily do koní, rodiče jim založili spolek

16. 4. 2024 | Od útlého dětství chodila parta děvčat z Jenišova na Karlovarsku do stájí pečovat o koně. Tato elegantní zvířata jim během let natolik učarovala, že dívky a jejich rodiče založili Jezdecký spolek Jenišov. Přestože je kolem koní spousta dřiny, děvčata se shodují, že pobyt v přírodě a pohled na svět z koňského hřbetu za všechnu námahu stojí.

Vítr po celém Česku lámal stromy a zastavil vlaky. Poryvy shodily i posed

16. 4. 2024 | Silný vítr v noci na úterý lámal stromy po celé zemi. Jen v Královéhradeckém kraji hasiči zasahovali u třiadvaceti událostí. U Studnice na Náchodsku najel vlak bez cestujících do spadlého stromu. Vlaky nejezdily na železniční trati Praha-Benešov. V úseku mezi Čerčany a Benešovem zastavily provoz popadané stromy, které poničily i trakční vedení. Hasiči ve středních Čechách zasahovali téměř u stovky případů. ...

Na Doupově je rušno, vojáci testovali protiletadlový systém z Izraele

16. 4. 2024 | Ve Vojenském újezdu Hradiště je v těchto dnech rušno. Jednou z jednotek, která v posledních dnech na Doupově trénovala, byli vojáci 251. protiletadlového oddílu ze Strakonic. Ti se v současnosti připravují na přezbrojení novým systémem – protiletadlovým kompletem SPYDER.

Za lednovou smrt dělníka v podzemí dolu Jeroným mohl náhlý průval vod

15. 4. 2024 | Šlo o nepředvídatelnou událost, kterou způsobilo přílišné nahromadění srážkových vod. Takový je závěr báňského úřadu k vyšetřování neštěstí, při kterém v lednu letošního roku zemřel v podzemí dolu Jeroným na Sokolovsku šedesátiletý dělník. Policie České republiky proto případ odložila.

Vyrážím po dešti, špačci tahají žížaly a sbírají brouky, říká fotograf přírody

15. 4. 2024 | Když ašský fotograf Pavel Černý vyráží po zimě do přírody, hned vyhlíží špačky. Kropenatý pták prý ohlásí příchod jara spolehlivěji, než meteorologická stanice. „Zajímavé ale je, že v posledních letech už někteří špačci neodlétají, ale přečkávají zimu u nás,“ konstatuje s tím, že najít špačka na jaře v parku nebo v lese není vůbec problém.

V dětské herně je plno, hlavně o víkendech se tu slaví narozeniny

15. 4. 2024 | Většinu profesního života strávila Michaela Návorková v technických oborech. Před dvěma lety se rozhodla pro razantní změnu a začala v Karlových Varech provozovat dětskou hernu Smajlík nedaleko od koupaliště Rolava.

Lázně si ze sebe dělaly legraci na pohlednicích

14. 4. 2024 | Když se jednou karlovarský amatérský historik a autor dvou knih o Karlových Varech Antonín Foglar podíval do svého archivu nejrůznějších pohlednic, tak mu oči padly na ty humorné. A rozhodl se je ukázat veřejnosti.

Oldies disco se bez šlágrů Karla Gotta nebo Heleny Vondráčkové neobejde

13. 4. 2024 | Když před dvanácti lety hecovali Martina Mojžíše z Nové Role kamarádi, aby zkusil vystoupit jako DJ, nenapadlo ho, že ho muzika bude provázet až do dnešních dní. DJ si postupně začal získávat publikum, rozšiřoval počet produkcí a nyní je v regionu za mixážním pultem vidět téměř každý víkend.

Přes překážky pro míček a rychle zpátky. Ve flyballu se radují psi i jejich páníčci

12. 4. 2024 | Na dvě stovky účastníků z pěti zemí Evropy se o víkendu sjedou do Nové Role u Karlových Varů. Koná se tu historicky první mezinárodní halový turnaj ve flyballu v České republice.

Zemědělská univerzita pomůže s výukou Chodovu, kde vzniká technické lyceum

12. 4. 2024 | Jak se mohou města vypořádat s klimatickými změnami? I to budou řešit v projektu studenti vznikajícího Technického lycea Avantech v Chodově. Spolupracovat na něm budou i odborníci České zemědělské univerzity (ČZU) v Praze.

Chovatel „venčil“ v parku na stromě hady, vyděšená žena zavolala strážníky

12. 4. 2024 | Neznámý milovník hadů vzal dva své svěřence a nechal je užívat si teplé jarní slunce na stromě v parku u Alžbětiných lázní v Karlových Varech. Mazlíčci se však příliš nelíbili ostatním návštěvníkům. Jejich majitel si je tak odnesl domů dříve, než stačili na místo dorazit strážníci.

Krušným horám má pomoci správa pod hlavičkou CHKO, rozhodnutí je na vládě

12. 4. 2024 | Ochrana Krušných hor je rozdělená mezi řadu obcí, měst, dva kraje a různé organizace. Vyhlášení Chráněné krajinné oblasti CHKO Krušné hory by garantovalo podle zastánců jednoduchý a účinný způsob ochrany území.



Zpravodajství KarlovyVaryDnes.cz

V Bruselu intenzivně zní hlas Karlovarského kraje

V Bruselu se v těchto dnech koná další Platforma uhelných regionů a souběžně také plenární zasedání Evropského Výboru regionů, jako vrcholného poradního orgánu Evropské komise a Evropské Rady. Za Karlovarský kraj se jednání účastní hejtman Petr ...

Vedoucí supermarketu si přisvojil tržbu, způsobil škodu téměř 160 tisíc korun

SOKOLOVSKO - Policisté z obvodního oddělení Kraslice sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry místnímu padesátiletému muži. ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Vojáci ze Strakonic se připravují na přezbrojení. Na Doupově cvičili novou taktiku

Strakoničtí vojáci se připravují na převzetí moderního protiletadlového kompletu SPYDER. To si mimo jiné vyžádá i změnu organizační struktury jednotky ...

Karlovarský kraj již zná nominované produkty na prestižní ocenění Regionální potravina

Do 15. ročníku krajské soutěže o získání prestižní značky Regionální potravina Karlovarského kraje se přihlásilo 18 místních výrobců se 78 produkty. M ...



Pátek 19.4.2024
Karlovarský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes