KarlovyVaryDnes.cz
KarlovyVaryDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Karlovarský deník - zprávy

Z regionu

Karlovarský deník - zprávy Zdroj: Karlovarský deník - zprávy |

Oprava Chebského mostu až na podzim 2025. Nyní se řeší i jeho barevné provedení

20. 4. 2024 | Projektová dokumentace na opravu Chebského mostu bude stát 28 milionů. Vedení města věří, že na ni dostane stoprocentní dotaci.

Výletníci, cyklisté, pozor! Lávka v Tašovicích bude o prázdninách mimo provoz

19. 4. 2024 | Vedení města vybralo prázdniny jako termín pro opravu lávky proto, že v tuto dobu je tam nejmenší provoz

Sokolovské MHD hrozilo, že nevyjedou autobusy. Firmy se přetahují o řidiče

19. 4. 2024 | Vedení Sokolova muselo řešit zcela zásadní věc. Od května totiž hrozilo, že nevyjedou autobusy městské hromadné dopravy, které přepravují cestující ze Sokolova a přilehlých obcí. Důvod je prostý. Nedostatek řidičů, které si navíc začaly jednotlivé subjekty mezi sebou přetahovat. Městská hromadná doprava, provozovaná na Sokolovsku firmou Ligneta, zajíždí kromě Sokolova také do Březové, Lomnice, Citic, Těšovic, Svatavy a Dolního Rychnova. I tyto obce na provoz MHD přispívají. ...

Novým starostou Ostrova má být Lerch. Čekana má nahradit Kothera

19. 4. 2024 | Novým starostou Ostrova se zřejmě už příští týden stane Lukáš Lerch z ODS. Pedagog, který v ostrovském zastupitelstvu působí teprve první funkční období, tak má nahradit Davida Hanakoviče (dříve ANO), který se rozhodl na tento post rezignovat.

Ředitelka oceněná za Císařské lázně: Nikdy se nenechám odbýt

19. 4. 2024 | Úřednickým činem roku 2023 se staly Císařské lázně a ocenění převzala v pražském Klementinu Květa Hryszová, vedoucí odboru řízení projektů Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Úřednickým činem roku 2023 se staly Císařské lázně

18. 4. 2024 | Ocenění za úřednický čin roku převzala ve středu 17. dubna v pražském Klementinu Květa Hryszová, vedoucí odboru řízení projektů Krajského úřadu Karlovarského kraje. Soutěž, do níž bylo nominováno 130 mimořádných počinů, vyhlásilo ministerstvo vnitra.

Nezaměstnaných na Karlovarsku ubylo

18. 4. 2024 | Na Karlovarsku ubylo nezaměstnaných. „V okresech Karlovarského kraje se počet nezaměstnaných v březnu oproti únoru zvýšil pouze v okrese Cheb o 1,3 %, naopak ke snížení došlo v okresech Karlovy Vary a Sokolov o 0,6 %, respektive o 1,0 %,“ informovala Jana Špačková z Krajské správy ČSÚ v Karlových Varech.

Hasiči nacvičovali pohyb, slanění a záchranu na větrníku v Jindřichovicích

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Po tři dny se naskytla náhodným divákům v Jindřichovicích zajímavá podívaná. Na jednom z odstavených větrníků hasiči ze všech lezeckých skupin v kraji nacvičovali pohyb uvnitř větrné elektrárny, slanění i záchranu z nejvyššího bodu z výšky 100 metrů nad zemí.

Záchrana ženy s bolestmi. Hasiči museli použít výškovou techniku, podívejte se

18. 4. 2024 | Výškovou techniku museli ve středu 17. dubna využít pro záchranu jednapadesátileté ženy s velkými bolestmi hasiči v Karlových Varech. Snesli ji z bytu v prvním patře.

Peníze z krajského rozpočtu dostane Zvoneček, Zdravá rodina a mnoho dalších

18. 4. 2024 | Rodinné centrum Zvoneček z Nejdku, Zdravá rodina 2024 z Karlových Varů, Centrum pro dítě a rodinu Valika z Horního Slavkova, Ranná péče Krůček z Chebu, Bezpečné břehy z Františkových Lázní a další organizace z oblasti podpory rodiny získají na svoji činnost finance.

Emoce kolem pivovaru v Rybářích: Zastupitelé nevěděli základní fakta

18. 4. 2024 | O tom, že si demolicí areálu zchátralého pivovaru v karlovarských Rybářích obyvatelé této části města oddechnou, není žádných pochyb. Dnes snad už všichni Karlovaráci vědí, že odstranění staveb je skutečně potřebné. Když ovšem zastupitelé minulý týden schvalovali změnu územního plánu části pozemků v tomto areálu a narovnávali tím tak chybu, kterou před lety způsobilo město Karlovy Vary, nebyla na jednání zdůrazněna jedna podstatná informace. S danými pozemky totiž investor, společnost AF Company ...

Majitel pivovaru: jsem obětí ruské pyramidy. Nad firmami partnera visí otazníky

18. 4. 2024 | Podnikatel Kasymov, který se angažuje kolem přestavby pivovaru, založil pro investory z Východu v Karlových Varech mnoho firem. V nepřehledné majetkové struktuře se objevují vazby na putinovský režim, nedokončené projekty, likvidace i konkurzy.

Návrat do budoucnosti aneb Karlovarský kraj v roce 2030, přijedou i rodáci

17. 4. 2024 | Účelem první celokrajské ideové konference REvize, která se koná ve čtvrtek 18. dubna v Císařských lázních, nemá být pouhá záplava slov bez obsahu, ale věcná debata o tom, jak lidi v kraji propojit a vzájemně se inspirovat. Ne náhodou organizátoři tohoto projektu, jímž je Iniciativa krajské strategie pro návrat obyvatel do regionu, zvolili leitmotivem tohoto setkání Návrat do budoucnosti aneb Karlovarský kraj v roce 2030. ...

Další tři strategické projekty v rámci spravedlivé transformace jsou blíž k cíli

17. 4. 2024 | Strategické projekty Karlovarské inovační centrum, Centrum lázeňského výzkumu a Sokolovská investiční a green development obstály v hodnocení Regionální stále konference Karlovarského kraje (dále RSK) a mohou tak postupovat dál směrem ke své realizaci. Nyní prošly i posouzením Výběrové komise, jež je poradním orgánem řídícího orgánu Operačního programu Spravedlivá transformace. Ta rozhodla o doporučení projektů k financování z Operačního programu Spravedlivá transformace. ...

Tři tuny odpadu ročně. Karlovarská nemocnice recyklaci nepodceňuje

17. 4. 2024 | Na skládkách nemocniční elektroodpad nekončí. Správné třídění, zpětný odběr a následnou šetrnou recyklaci zaručuje projekt Zelená firma, do něhož se nemocnice připojila už v roce 2019.

Hadi na stromě, poštolka v kanále a koně na silnici, i to jsou zásahy strážníků

17. 4. 2024 | K netradičním zásahům vyjíždějí docela často karlovarští strážníci. Nedávno k hadům, dravci i koňskému stádu.

Karlovarsko obsadí policie s radary, podívejte se, kde řidičům půjde o peníze

17. 4. 2024 | Rozsáhlé měření rychlosti vozidel se koná v pátek 19. dubna v celé České republice. Karlovarsko tak v rámci této akce nazvané Speed Marathon obsadí policie s radary. Pozor si dejte hned ráno například v ulici Závodu Míru v Karlových Varech nebo v Jenišově. Další místa, kde se bude měřit najdete níže v článku.

Hříšníci, kteří neplatí ve Varech parkovné, mají ještě čas. Kontrola se oddaluje

17. 4. 2024 | Ještě několik měsíců mohou být v klidu řidiči, kteří v Karlových Varech nedodržují pravidla placeného parkování. Monitorování parkovného za pomocí systému Cam Car město spustí zřejmě až po letních prázdninách.

Stipendia pomáhají s návratem mladých lékařů do Karlovarského kraje

17. 4. 2024 | Přimět absolventy lékařských fakult pocházející z Karlovarského kraje, aby se po studiu vrátili zpět do regionu a poskytovali v něm potřebnou lékařskou péči, je cílem vyhlašovaného stipendijního programu, který je zaměřen na studenty oborů všeobecného a zubního lékařství. Rada Karlovarského kraje schválila v pondělí 8. dubna rozdělení podpory mezi 40 žadatelů v celkové výši 6 milionů korun.

Mattoni Muzeum v Kyselce zahájilo sezónu s novými exponáty

16. 4. 2024 | Mattoni Muzeum v Kyselce zahájilo 2. dubna sezónu s novinkami. V expozici se nově nacházejí originály historických lahví a kolekce hliněných džbánků Mattoni, které byly využívány do roku 1864.



Zpravodajství KarlovyVaryDnes.cz

V Bruselu intenzivně zní hlas Karlovarského kraje

V Bruselu se v těchto dnech koná další Platforma uhelných regionů a souběžně také plenární zasedání Evropského Výboru regionů, jako vrcholného poradního orgánu Evropské komise a Evropské Rady. Za Karlovarský kraj se jednání účastní hejtman Petr ...

Vedoucí supermarketu si přisvojil tržbu, způsobil škodu téměř 160 tisíc korun

SOKOLOVSKO - Policisté z obvodního oddělení Kraslice sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry místnímu padesátiletému muži. ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Vojáci ze Strakonic se připravují na přezbrojení. Na Doupově cvičili novou taktiku

Strakoničtí vojáci se připravují na převzetí moderního protiletadlového kompletu SPYDER. To si mimo jiné vyžádá i změnu organizační struktury jednotky ...

Karlovarský kraj již zná nominované produkty na prestižní ocenění Regionální potravina

Do 15. ročníku krajské soutěže o získání prestižní značky Regionální potravina Karlovarského kraje se přihlásilo 18 místních výrobců se 78 produkty. M ...



Sobota 20.4.2024
Karlovarský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes