KarlovyVaryDnes.cz
KarlovyVaryDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Olympiáda dětí a mládeže v Karlovarském kraji brzy odstartuje. Přijďte fandit!

14.01.2020
V neděli 19. ledna 2020 začínají Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji. Olympiádu nezastaví ani nedostatek sněhu, kvůli kterému se řeší přesun některých sportovních disciplín. Výpravy sportovců ze všech 13 krajů a hlavního města se představí v karlovarské KV Areně během slavnostního zahajovacího ceremoniálu. Olympionici se utkají nejen v zimních sportech po celém regionu.
Foto: odm.olympic.cz
Přenosy ze zahajovacího ceremoniálu i soutěžních dnů přinese již počtvrté ČT sport v rozsahu až 8 hodin denně. Do sportovních areálů, na ceremoniály i do Olympijského domu zve Karlovarský kraj všechny fanoušky, kteří společně s maskotem - veverkou Čiperkou - mohou dovést sportovce k těm nejlepším výkonům.

"Srdečně zveme všechny fanoušky, rodiče, spolužáky a kamarády, aby přišli podpořit sportovce z našeho kraje, ale také ze všech ostatních regionů. Jsou to právě fanoušci, kteří dokáží vytvořit skvělou sportovní atmosféru a doslova hnát sportovce za co nejlepším výsledkem. Olympioniky podpoří samozřejmě i maskot, veverka Čiperka, přítomná pokaždé v centru olympijského dění. Moc se těšíme a věříme, že si olympiádu společně naplno užijeme," uvedla předsedkyně řídicího výboru akce Jana Mračková Vildumetzová.

Zahajovací ceremoniál, který mohou lidé sledovat prostřednictvím programu ČT sport, začne 19. ledna od 15:00 hodin v karlovarské KV Areně. Moderuje jej Libor Bouček, hlavní hudební hvězdou bude zpěvák Mikolas Josef, který ČR reprezentoval na hudební soutěži Eurovize. V programu dále vystoupí taneční skupiny Mirákl a RapPresent, do krasobruslařské show se zapojí krajské oddíly se slavnými krasobruslaři Michaelou Lucií Hanzlíkovou a Tomášem Vernerem. Medailový ceremoniál se následně bude konat před Olympijským domem, tedy hotelem Thermal v Karlových Varech, a to 21. ledna od 18:30 hodin. V rámci ceremoniálu proběhne předání medailí vítězům prvních dvou soutěžních dní. Moderují Libor Bouček a Radek Šilhan. Součástí doprovodného programu bude bubenické vystoupení Drum Bandu z Ostrova a exhibice Karate Champions Teamu. Večer zakončí ohňostroj. Závěrečný ceremoniál, 23. ledna od 18:00 hodin, hostí KV Arena. Jeho součástí se stane vyhlášení vítězů zbývajících závodů i nejúspěšnějších krajských výprav. Moderují Libor Bouček a Radek Šilhan, vystoupí písničkář Thom Artway a taneční skupina Mirákl.Zatímco vstupenky na zahajovací ceremoniál jsou vyprodané, na závěrečný mohou zájemci získat lístky v síti Ticketportal.

Česká televize nabídne živé vysílání a reportáže ze všech sportovišť
Již od roku 2017 vysílá z akce živé přenosy ČT sport. I letos se mohou fanoušci těšit na přenosy z různých sportovišť, na známé sportovní hosty v olympijském studiu a samozřejmostí je i živý přenos ze slavnostního zahájení, který poběží na iVysilani. "Mládežnický sport si zaslouží pozornost a Česká televize mu ji dlouhodobě a ráda věnuje. I letošní hry zimní Olympiády dětí a mládeže proto pojmeme jako významnou sportovní událost, která si zaslouží speciální vysílání. Tak jako u akcí profesionálního sportu budeme mít studio po celou dobu konání přímo v místě dění a přenosy budeme vysílat živě. A to navíc každý den z jiné lokace. Naše mobilní terénní studio propojí vysílání z dějiště i ze zákulisí her," vysvětlil výkonný ředitel programu ČT sport Jiří Ponikelský.

Aktuální informace o výsledcích přinese také mobilní aplikace
Kromě oficiálního webu ODM si mohou účastníci i fanoušci stáhnout aplikaci a veškeré informace o dění na největší multisportovní akci mít přehledně v mobilu. "Olympiáda dětí a mládeže je neustále se vyvíjející projekt, každým rokem se ji snažíme vylepšovat jak pro sportovce, tak i pro fanoušky. Proto jsme přistoupili i k vývoji mobilní aplikace, která uživatelům usnadní přístup k informacím," okomentoval místopředseda ČOV Filip Šuman. Již nyní je možné aplikaci stáhnout v Google Store a App Store pod názvem ODM2020.

Sportovat se bude v celém regionu
Mladí talenti budou bojovat o medaile v 12 sportech. Alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon i snowboard budou mít zázemí v krušnohorských areálech, ale poprvé v historii olympiády sportovci zavítají do jiné země, závodit se totiž bude i v německé Skiareně Fichtelberg. Umístění některých disciplín se nyní kvůli nedostatku sněhu ještě zřejmě změní. Hokejisté se představí v karlovarské KV Areně a na Zimním stadionu v Chebu, krasobruslařům bude patřit Zimní stadion v Ostrově, rychlobruslařům Zimní stadion v Sokolově. Olympijské boje budou také absolvovat šachisté, a to v hotelu Thermal v Karlových Varech, kde soutěží i hráči na elektronické klávesové nástroje. Karate zase najde zázemí v Městské sportovní hale v Mariánských Lázních. V souladu s olympijskou tradicí se nejúspěšnější sportovci dočkají prvního ocenění přímo na sportovištích, kde proběhnou květinové ceremoniály. Šest nejlepších sportovců z každého závodu obdrží diplom a plyšového maskota, veverku Čiperku, a dárky od partnerských měst. Olympijský dům v Thermalu nabídne denně zdarma program pro veřejnost. Chybět nebudou adrenalinové zážitky, zábava i poučení.

Karlovarský kraj oslovil významné sportovní osobnosti našeho regionu i z celé ČR, aby se stali ambasadory olympiády. Famózní tenistka Markéta Vondroušová a další hvězdy se budou v průběhu akce zapojovat do medailových ceremoniálů či setkání se sportovci i fanoušky. "Za Karlovarský kraj se navíc garantem olympiády stala rovněž velká sportovní legenda - krajský radní Josef Váňa, který je osminásobným vítězem Velké pardubické a úspěšným trenérem dostihových koní," dodala Jana Mračková Vildumetzová.

Pro případ potřeby zdravotní péče či rychlého zásahu budou v olympijských areálech k dispozici zdravotničtí záchranáři a členové Horské služby ČR, o bezpečnost všech se postarají městští policisté i Policie ČR.
Autor: Karlovarský kraj
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Jáchymovská mincovna vystavuje minerály a horniny, které jinde na světě neuvidíte

U příležitosti výročí deseti let od úmrtí významného mineraloga, geologa a jáchymovského patriota Jana Hlouška se již tuto sobotu uskuteční dvě komentované prohlídky unikátní expozice minerálů a hornin v Královské mincovně v Jáchymově. Řada exponátů ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Muzeum Cheb zve na cestovatelské přednášky

Ačkoliv je venku zima a léto je ještě v nedohlednu, Muzeum Cheb si pro vás připravilo přednášky, které vás přenesou do teplých krajin. První bude věno ...

Historie čokolády: Výstava v Muzeu Karlovy Vary přibližuje dějiny výroby a prodeje čokolády v ČR

Kdo by neměl rád čokoládu. Pokud patříte i vy mezi milovníky sladkého a zároveň historie, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít výstavu, která je n ...

Chebské muzeum provoní v sobotu 2. prosince vanilka a skořice

Stejně jako v minulých letech se i letos můžete těšit na adventní trh v Muzeu Cheb. Ten nabídne nejenom mikulášské a vánoční drobnosti, ale také nápad ...





Pátek 26.4.2024
Karlovarský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes